Banjaluka

Odvoz smeća skuplji zbog viših plata za radnike?

Zahtjev za poskupljenje odvoza smeća Javno preduzeće “Čistoća” poslalo je nadležnim odjeljenjima u Gradskoj upravi, potvrdili su u tom preduzeću.

Kao neki od glavnih razloga za poskupljenje odvoza smeća navode se rast cijena nafte, ali i povećanje plata od 30 odsto radnicima “Čistoće” da bi se zaustavio odlazak radnog kadra.

Loading...

Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”, rekao je da sada čekaju na odgovor iz Gradske uprave te da se nadaju da će se ovaj zahtjev uskoro naći na sjednici Skupštine grada, ali nije precizirao koliki procenat poskupljanja su predložili.

Prema ranijim zahtjevima, ovo preduzeće je tražilo povećanje od oko 25 odsto, ali je taj zahtjev odbijen.

“Naša analiza je pokazala da je poskupljenje neophodno, jer šest KM za odvoz smeća je jako malo. Poslali smo svoj izvještaj nadležnim odjeljenjima u Gradskoj upravi, a sada čekamo njihov odgovor i nadamo se da će se uskoro naći pred Skupštinom grada”, rekao je Bajić za “Nezavisne”.

Dodao je da već dvije godine ovo preduzeće bilježi lošije rezultate, a krivac za to su upravo ove dvije stavke – cijena nafte i veće plate radnika.

“Nemoguće je s ovim cijenama raditi, posebno kada pokrivamo 53.000 domaćinstava. U pojedinim dijelovima grada, kao što su Borik, Mejdan i Starčevica, smeće se odvozi svakodnevno, dok na primjer u pojedinim zemljama EU ide jednom mjesečno i plaća se 100 evra po domaćinstvu. Mi nismo blizu EU, ali jednostavno imamo premalu cijenu”, kazao je Bajić.

Iz Gradske uprave su rekli da je zahtjev “Čistoće” zaprimljen te da će se ići u dalju proceduru.

“Nadležna gradska odjeljenja će sačiniti analizu opravdanosti zahtjeva zaprimljenog od ‘Čistoće’. Procedura je da se to dalje predaje Gradskoj upravi, a nakon toga ide ka Skupštini grada”, rekli su u Gradskoj upravi.

Ističu da ako se ocijeni da je zahtjev “Čistoće” opravdan ići će pred Skupštinu grada.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!