Region

Pobjeda Srpske liste dokaz srpskog jedinstva

Gradonačelnici kosovskih opština sa većinskim srpskim stanovništvom južno od Ibra čestitali su Srpskoj listi pobjedu na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, ističući da je to potvrda jedinstva srpskog naroda.

“Vaša i naša pobeda je odraz jedinstva srpskog naroda, ali i primer za sve Srbe na Kosovu i Metohiji koji je ključ za opstanak na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju koje su potpisali gradonačelnici Gračanice, Štrpca, Raniluga, Klokota, Novog Brda i Parteša, opština na jugu Kosmeta. 

Čestitka je upućena kandidatima Srpske liste za gradonačelnike Goran Rakić u opštini Sjeverna Kosovska Mitrovica, Vučina Janković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću i Srđan Vulović u Zubinom Potoku. 

U čestitki se navodi da je pobjeda kandidata Srpske liste poraz “snaga, okupljenih oko opozicije, koje su pozivale na bojkot sa namjerom da se oslabi srpski narod, i na čelo srpskih opština dovedu Albanci”. 

“Pokazalo se da svi napadi, poput pokušaja otimanja Trepče, aneksije severne Kosovske Mitrovice, uvođenja anticivilizacijskih taksa, čak ni montirani procesi protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića ne mogu da ugroze srpsku slogu i poljuljaju poverenje koje srpski narod daje Srpskoj listi”, dodaje se u saopštenju. 

Kandidati Srpske liste pobijedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. godine. 

Srpska lista u sve četiri opštine osvojila je 94,24 odsto glasova. 

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!