Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Uređivački kolegijum RTRS začuđen stavovima kompanije Elta kabel

Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske začuđen je stavovima kompanije Elta kabel, koje su iznijeli na svom portalu, jer su neistiniti, pa čak i tendeciozni, navode.

“RTRS je u posljednjih sedam mjeseci, isključivo u emisiji “Računica”, koja se bavi potrošačkim temama (jedina u BiH), objavila samo dva priloga u kojima se pominje ova kompanija.

U oba priloga je poštovan puni kodeks novinarstva, jer su emitovani i stavovi ove kompanije”, navodi Kolegijum u saopštenju.

“Prilozi su urađeni poslije brojnih poziva gledalaca, bez “hajke”, kako to kažu u saopštenju Elta kabela, i sa provjerljivim podacima, o čemu govori i Odluka Regulatorne agencije za komunikacije.

Deset priloga nema, niti ih je ikad bilo, iako se možda firmi Elta tako čini. Nije se niti negativno izvještavalo, što potvrđuju stavovi svih strana u priči.

Zbog svega, začuđuje da jedna takva kompanija, za koju smo mislili da je ozbiljna, a ne politički obojena, izvrće činjenice i govori neistine, naročito nakon svega što je RTRS uradio u izvještavanju tokom procesa pred Sudom BiH protiv Elta kabela.

Naglašavamo, da se naš informativni program nikad nije bavio Eltom, već su samo dvije teme obrađene u emisiji “Računica” i to nakon objektivnih problema naših gledalaca, koji su nam se zbog toga obraćali”, zaključuje seu saopštenju Uređivačkog kolegijuma Radio-televizije Republike Srpske.

Priloge pogledajte ovdje: http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=297560

(RTRS)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button