Društvo

Ćorić: Struja mora da se plati, rješenje reprogram

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je danas da se eventualni problemi u vezi sa sprovođenjem “nulte tolerancije”, koju je prema svim dužnicima najavila “Elektrokrajina”, mogu prevazići putem određenog reprograma uz uslov da privrednici plaćaju tekuće troškove za struju.

– Svjesni smo da je električna energija roba i ona treba da se plati – rekao je Ćorić novinarima i ponovio da “nulta tolerancija” neće biti opterećenje ukoliko su svi privrednici u poslovanje ukalkulisali cijenu struje.

Loading...

On je podsjetio da su, prema strukturi dugovanja, najveći dužnici “Elektroprivrede Srpske” javna preduzeća i ustanove, a ne privrednici.

Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka počelo je sa sistemskom primjenom “nulte tolerancije” prema svim dužnicima.

– Restriktivne mjere će se prvenstveno primjenjivati prema kupcima kojima je u proteklom periodu omogućeno plaćanje u ratama po osnovu zaključenih reprograma i nagodbi putem medijacije, kupcima protiv kojih postoje izvršne sudske presude ili sa kojima su sklopljena sudska i vansudska poravnanja – saopšteno je ranije iz “Elektrokrajine”.

Primjena mjera će, kako su naveli, biti sveobuhvatna i dosljedna, a izuzetak mogu predstavljati isključivo kupci u izrazito teškim socijalnim uslovima, čiji će zahtjevi biti pojedinačno razmatrani.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!