Sport

Voriorsi u NBA finalu

Golden Stejt Voriorsi su savladali Portland Trejl Blejzerse 119:117 u četvrtom meču finalne serije Zapadne NBA konferencije. Voriorsi su slavili u finalu konfenrecije 4:0.

Andre Iguadala nije igrao ovaj meč i to je nova povreda poslije izostanka Kevina Durenta. Sa druge strane za Trejl Blejzerse igrao je Demijan Lilard iako ima povredu rebara.

Loading...

Ekipe su uglavnom bile u egalu u prvom poluvremenu dok se sa klupe Portlanda nije pojavio Majers Lenard. Igrač koji je imao svega pet poena u prosjeku do sada u plej-ofu je ubacio 25 poena za poluvrijeme i time je Portland došao do čak +11 pred kraj druge četvrtine. Ipak Pogotcima Stefa Karija Voriorsi su smanjili na minus pet.

U trećoj četvrtini su se probudili Demijan Lilard i Si Džej Mekolum ali su Voriorsi prije svega zbog Stefa Karija uspjeli da održe priključak. U posljednjoj četvrtini Portland je mnogo promašivao i pogocima Lunija, Kuka i Grina Golden Stejt je ušao u egal.

Vodio je Portland i 111:108 na 1:40 do kraja, ali je trojkom Klej Tompson pogodio trojku za izjednačenje. Ekipe su na obje strane pravile greške i promašivali su Lilard, Lenard i Kari koji je u posljednjem napadu svoje ekipe napravio korake. Na 10 sekundi do kraja je Portland imao napad za pobjedu, ali je Lilard promašio.

U produžetku je bilo dosta promašaja na obje strane, a Drejmond Grin je na 38 sekundi do kraja pogodio trojku za plus četiri.

Slijedio je pogodak Demijana Lilarda, a posle promašaja Voriorsa opet je Lilard bio na prodoru za izjendačenje. Dobio je rampu i na dvije i po sekunde je Teri Stots tražio tajm-aut. Demijan Lilard je zatim promašio izuzetno težak šut iz ugla i Golden Stejt je slavio. Najefikasniji igrač Portlanda Majers Lenard uopšte nije dobijao šuteve u završnici.

Stef Kari je imao tripl dabl sa 37 poena, 11 asistencija i 13 skokova uz šut za tri 7/16, dok je Drejmond Grin imao 18 poena, 11 asistencija i 13 skokova. Grin i Kari su prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom meču. Odličan posao za Voriorse su odradili rezervisiti Mekini i Luni sa po 12 poena, dok je Klen Tompson imao 17.

Kod Portlanda je Majers Lenard imao 30 poena uz 12 skokova. Šut iz igre mu je bio 12/16, za tri je šutirao 5/8. Lilard je imao 28 poena, 12 asistencija i šut za tri 4/12, dok je Mekolum ubacio 26 poena.

Andre Iguadala ne igra ovaj meč i to je nova povreda poslije izostanka Kevina Durenta. Sa druge strane za Trejl Blejzerse igra Demijan Lilard iako ima povredu rebara.

Prva četvtina je veoma efikasna, Golden Stejt je započeo za nijansu bolje ali je Portland na tri i po minuta do kraja uspio da povede 30:28.

U drugoj četvrtini su se timovi često smjenjivali u vođstvu, a na polovini tog perioda je rezultat bio u egalu (44:44). Stef Kari je najefikasniji kod Golden Stejta sa 12 poena, dok Majers Lenard ima dva više kod Portlanda.

Do kraja prvog poluvremena je fantastično odigroa Majers Lenard koji je prvo poluvrijeme završio sa 25 poena. Radi se o igraču koji nije ni igrao na primjer prvu utakmicu u seriji, a u cijelom plej-ofu prosječno bilježi pet poena. On je u prvom poluvremenu imao šut iz igre 10/12, a za tri je šutirao 5/6.

Na krilima njegove igre i igre Demijana Lilarda Portland je napravio +11, ali su to Voriorsi obrisali najprije zbog nesportskog faula Lilarada, a zatim i zbog trojke sa deset metara Stefa Karija. Na poluvremenu je 69:65 za Portland.

Kari, kao i Lenard ima 25 poena posle 24 minuta igre (5/7 za tri) dok Klej Tompson ima 12 poena. Uz Lenarda kod Portlanda je najbolji bio Si Džej Mekolum sa 13 poena, a Lilard je imao jedan manje.

Na početku drugog poluvremena Golden Stejt nije dozvolio Portlandu da se odvoji, a tada su za Trejl Blejzerse proradili Si Džej Mekolum i Demijan Lilard. Na sedam minuta do kraja trećeg perioda Portland je napravio seriju 8:0 i poveo je ponovo 11 razlike (85:74). Ubrzo su Blejzersi napravili i 15 razlike, a Voriorsi djeluju da nemaju odgovor.

Lenard poslije tri četvrtine ima 27 poena, a i Lilard i Mekolum su prebacili 20 poena. Stef Kari ima 33 poena kod Golden Stejta.

U posljednjoj četvrtini su Blejzersi počeli sa +11, ali su zatim ušli u proleme u napadu i dosta su promašivali, a zaostatak su smanjivali Kevon Luni, Kvin Kuk i Drejmond Grin. Pogotkom Stefa Karija na četiri i po minuta do kraja Voriorsi su izjednačili na 104:104.

Na dva i po minuta do kraja Portland je opet vodi 109:108 poslije trojke Lilarda. Vodio je Portland i 111:108 ali je trojkom Klej Tompson pogodio trojku za izjednačenje. Ekipe su na obje strane pravile greške i promašivali su Lilard, Lenard i Kari koji je u posljednjem napadu svoje ekipe napravio korake. Na 10 sekundi do kraja je Portland imao napad za pobjedu. Lilard međutim nije pogodio nakon prodora i išlo se u produžetke.

U prva tri minuta produžetka je bilo samo 3:2 za Voriorse, a igrači su na obje strane konstantno promašivali. Važne poene u tim momentima je postigao Alfonzo Mekini poslije ofanzivnog skoka, a zatim je Drejmond Grin pogodio trojku za vođstvo 119:115. Na 38 sekundi je tajm-aut zatražio Portland.

(sportklub.rs)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!