Svijet

Bez ustručavanja: Sjeverna Koreja nazvala Bajdena “budalom niske inteligencije”

Sjeverna Koreja označila je juče bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena kao “budalu niske inteligencije” i “imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića”, pošto je američki predsednički kandidat nedavno nazvao severnokorejskog lidera Kim Džong Un-a tiraninom.

Korejska centralna novinska agencija (KCNA) saopštila je da je Bajden uvrijedio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio “ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati” protiv Sjeverne Koreje, prenosi AP.

Bajden je tokom kampanje u Filadelfiji, u subotu optužio predsjednika Donalda Trampa da se slaže s “diktatorima i tiranima” kao što su Kim i ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Ono što je on izgovorio samo je sofizam imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara”, prenijela je KCNA.

Agencija dodaje i da se ne isplati nadati se nečemu u njegovoj kandidaturi i da ga prati sumnja da je budala niskog koeficijenta inteligencije.

“Ipak, sebe hvali kao najpopularnijeg predsedničkog kandidata. Ovo je dovoljno da se i mačka nasmije”, kaže se u izvještaju agencije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!