Politika

Dodik: U BiH neće biti rata VIDEO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da, uprkos složenijoj političkoj situacija nego što je bila ranije, rata u BiH neće biti.

On je istakao da je u ovako složenoj situaciji potreban dogovor, ali da ga je nemoguće postići zbog “sterilnih političkih elita koje ne mogu ništa da dogovore, a koje su napravili stranci”. 

Loading...

“Ja u te ne spadam, jer pokušavam da imam svoj stav i da se dogovorimo o nečemu”, rekao je Dodik. 

Na konstataciju novinara da građane plaše izjave političara i da sve više iz BiH odlaze u druge zemlje tražeći posao, Dodik je rekao da o ovom teškom pitanju razgovara i sa privrednicima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji mu se žale da nemaju dovoljno radne snage, ali i da poslove koje nude mnogi ne prihvataju da rade. 

“Stvorena je atmosfera odlaska, za to imaju odgovornost i lokalni organi, ali mislim i da je to plan razvijenih evropskih zemalja da ‘usisaju’ najkvalitetniji kadar, jer su oni u tom pogledu u strašnom deficitu”, istakao je Dodik. 

On je ocijenio da bi u BiH mogao da se napravi smislen plan kako da se ljudi, koji to žele, vrate. 

“Mi ćemo u Republici Srpskoj, nakon Sabora SNSD-a, krajem juna početi izradu plana koji podrazumijeva stimulaciju za ostanak, kao i stimulaciju za povratak mladih ljudi koji hoće da počnu da se bave biznisom”, najavio je Dodik. 

On je dodao da će SNSD, čiji je lider, napraviti strategiju koja će podrazumijevati i fondove kako bi se stimulisali mladi u pokretanju privatnog biznisa.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!