Privreda

I Panasonic prekida saradnju sa kineskim gigantom

OSAKA – Japanska multinacionalna kompanija Panasonic odlučila je da suspenduje isporuku određenih komponenata kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huawei, nakon što su SAD uvele toj kompaniji restrikcije na izvoz.

“Broj proizvoda koji su pogođeni (tom odlukom) je ograničen i teško da će biti ikakvog uticaja na zaradu”, tvrdi neimenovani predstavnik Panasonica.

Prema navodima sajta Nikei Ejžan Rivju (Nikkei Asian Review), komponente koje su u pitanju su povezane sa pametnim telefonima.

Panasonic isporučuje dijelove za telefone Huawei.

Prethodno je danas britanski prizvođač čipova ARM saopštio da se pridržava odluke SAD-a kojom je kineskom Huaweiu blokiran pristup američkoj tehnologiji.

Huawei, kao i Apple i proizvođač čipova Kalkom, koriste ARM-ove šeme za razvijanje procesora za napajanje svojih pametnih telefona.

BBC je ranije danas prenio da je ARM, koji je u vlasništvu japanske Softbanke, naložio svim zaposlenima da obustave sve aktivne ugovore sa Huaweim nakon što su SAD dodale tu kompaniju na “crnu listu” preduzeća sa kojima američke firme ne treba da posluju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!