Društvo

U Srpskoj od gripa preminula još tri pacijenta

U zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj još tri pacijenta preminula su od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pacijenti, koji su bili srednje životne dobi i pozitivni na virus gripa A/H1/, preminuli su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju i Bolnici Trebinje, navodi se u saopštenju.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za četvrtu nedjelju koji će javnosti biti dostupni početkom naredne sedmice.

“U narednom periodu, posebnu pažnju treba obratiti prilikom posjete pacijentima u bolnicama, kao i licima smještenim u ustanovama za trajni boravak i poštovati preporuke ustanova. Trajanje posjeta treba svesti na minimum, odlaziti u posjete samo ukoliko smo sigurni da nemamo neku respiratornu infekciju i izbjegavati blizak kontakt sa oboljelim”, dodaje se u saopštenju.

Ranije ove sedmice od posljedica teške akutne respiratorne infekcije preminula su četiri pacijenta u bolnicama u Banjaluci i Nevesinju.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!