Politika

Ekonomski razvoj od ključnog značaja za Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u austrijskom gradu Lincu da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za Srpsku i pozvao predstavnike dijaspore da promovišu njene potencijale posebno u oblasti privrede i turizma.

Na sastanku Viškovića sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije, održanom sinoć u Lincu, istaknut je značaj saradnje Republike Srpske i Austrije, čemu posebno doprinose ljudi sa naših prostora svojim privrednim aktivnosti u ovoj austrijskoj regiji. 

Loading...

Višković je naglasio da je jačanje realnog sektora i povećanje stope zaposlenosti u Srpskoj jedan od prioriteta Vlade i podsjetio da je to predviđeno i mjerama i aktivnostima iz Programa ekonomskih reformi. 

Predstavnici dijaspore su naglasili značaj veza i kontakata koje ostvaruju sa institucija Republike Srpske i udruženjima s ciljem unapređenja saradnje na obostranu korist, saopšteno je danas iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. 

Sastanku sa predstavnicikma dijaspore iz Gornje Austrije prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević. 

Višković je prethodno posjetio crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Lincu gdje je razgovarao sa parohom Draganom Mičićem koji je istakao da je njegovanje tradicije, kulture i jezika od izuzetne važnosti za srpsku zajednicu u Austriji.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!