Region

Za šetnju kroz Budvu bez majice kazna 500 evra, u kupaćem 600?

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada. Tako po ugledu na Hrvatsku planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra. Oni koji jedu i piju na javnoj površini biće kažnjeni sa 700 evra.

Nadležne službe u Budvi pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista, kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu, javlja RTS Budva, a prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Loading...

„Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susednih država gdje je, primjera radi, na Hvaru turistima istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra“, naveli su iz nadležnih opštinskih službi.

Odlukom se, kako kažu, mogu propisati i razna, druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostimam iz nadležnih opštinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njenom formiranju.

„Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva mjeseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla riješiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima“, kažu nadležne opštinske službe.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!