Privreda

Nijemci zainteresovani za gradnju dionica autoputa Bar-Boljare

Njemački stručnjaci pokazali su interesovanje za realizaciju ostalih dionica auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je na sastanku državne sekretarke u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angeline Živković sa predstavnicima njemačkog udruženja za planiranje i razvoj putne infrastrukture.

Nijemce je interesovala i domaća pravna regulativa u vezi sa planiranjem, izgradnjom i održavanjem putne infrastrukture u Crnoj Gori, načinima finansiranja projekata i mogućnosti uključivanja stranih kompanija u njihovu realizaciju.

Loading...

“Vlada i Ministarstvo posvećeno rade na stvaranju preduslova za nastavak gradnje auto-puta, a u toku je izrada idejnih projekata i elaborata procjene uticaja na životnu sredinu i društvo za dionice Mateševo Andrijevica iSmokovac Farmaci”, kazala je Živković.

Predstavnici njemačke privrede obišli su juče i gradilište mosta Moračica. Predstavnik Udruženja za izgradnju puteva Thuringen Frank Gressler rekao je da je informisan o planovima za realizaciju velikog broja infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

“Ubijeđeni smo da ćete uz stranu podršku uspjeti to da realizujete. Mi smo jako zainteresovani za razvoj i projekte koji se kod vas realizuju”. naglasio je Gressler.

(NN/bankar.me)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!