Politika

Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora

SARAJEVO – Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i američki ambasador u BiH Erik Nelson razgovarali su danas o stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja izmjenom zakonskih rješenja, što bi omogućilo veće prisustvo stranih investitora, posebno onih iz SAD.

“Treba da definišemo područja od američkog interesa u FBiH u narednom periodu i otvorimo poglavlje što značajnijeg američkog prisustva na našem tržištu, što možemo ostvariti u više područja”, naveo je Novalić.

Tokom sastanka kao jedna od velikih prilika za predstavljanje domaće ekonomije naveden je sastanak Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ koji bi trebalo da bude održan u maju u Sarajevu, a na kojem će, osim guvernera EBRD-a, učestvovati i veliki broj poslovnih ljudi iz cijelog svijeta, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Novalić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa američkom administracijom, kao i nadu da će ona biti proširena.

Nelson je godinu u kojoj je došao u BiH nazvao godinom velikog iščekivanja, posebno nakon predaje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije i ubrzanja puta BiH ka evropskim integracijama, te izrazio nadu da će biti nastavljena i poboljšana saradnja na putu ka NATO-u.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!