Magazin

Glumac iz “Igre prijestola” završio u bolnici zbog kraja serije

Glumac Igre prijestola, Kit Harington, je navodno smešten na rehabilitaciju zbog stresa i upotrebe alkohola.

Haringtonov prijatelj je rekao za Page Six da ga je kraj serije Igra prijestola “zaista jako udario.”

“Shvatio je da je to to – to je kraj, to je nešto na čemu su svi toliko dugo radili toliko godina. Imao je trenutak, šta dalje?”, objasnio je njegov prijatelj.

“On je u klinici pretežno zbog stresa i iscrpljenosti i alkohola.”, kaže njegov prijatelj.

“Odlučio je da iskoristi ovu pauzu u svom rasporedu kao priliku da provede neko vrijeme u velnes centru kako bi poradio na nekim ličnim pitanjima.”, rekao je izvor blizak glumcu.

Harington je igrao Džona Snežnog u osam sezona Igre prijestola. Kako se kraj serije približavao, on je tada iskreno progovorio o tome kako je njegov lik pogodio njega lično:

“Moj najtamniji period je bio kada se činilo da je serija postala toliko o Džonu, kada je umro i vratio se”, rekao je Harington za Varieti u intervjuu objavljenom u martu.

“Stvarno mi se nije sviđao fokus cijele serije na Džona. Kada postanete jedan od likova od koga zavisi serija, a serija je na vrhuncu svoje moći, fokus na vama je je*eno zastrašujući. To je bilo vrijeme kada sam počeo sa terapijom i počeo da razgovaram sa ljudima. Osjećao sam se veoma nesigurno i nisam pričao ni sa kim”, rekao je Kit.

U odvojenom intervjuu sa Esquire, Harington je priznao da je imao totalni slom nakon snimanja svojih završnih scena Igre prijestola:

“Moj poslednji dan snimanja, osjećao sam se dobro… osjećao sam se dobro… osjećao sam se dobro… a onda sam otišao da napravim posljednje snimke i počeo da hiperventiliram pomalo… Onda su rekli ‘wrap’ (fraza koju izgovara reditelj i koja označava kraj snimanja) i ja sam se je*eno slomio. Bio je to taj nalet olakšanja i tuge zbog toga što ne mogu sve da ponovim”, ispričao je on.

Harington trenutno prolazi kroz psihološki trening, praktikuje meditaciju i kognitivnu bihejvioralnu terapiju u borbi protiv stresa, izvještava Page Six.  

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!