Banjaluka

„Banja Luka se gradi“: Počela izgradnja vodovoda u Jagarama

Izgradnjom vodovodnog sistema „Jagare“  biće riješeni problemi vodosnabdijevanja viših dijelova Karanovca, ali, u budućnosti, potencijalno i najviše zone na Starčevici i Obilićevu, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić. Radovi na izgradnji primarne faze vodovoda u Jagarama počeli su danas, u okviru novog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“. Vrijednost radova prve faze izgradnje ovog vodovoda je 650.000 KM.

Loading...

-U okviru ovog sistema radiće se dva rezervoara i dvije pumpne stanice, pošto se radi o višim zonama, kao i potisni i dovodni cjevovod. Radovi bi trebalo da budu izvedeni za pet mjeseci – kazao je Radojičić.

On napominje da prema nekim procjenama, u narednim fazama, sa rezervoara iz Jagara mogu da se snabdijevaju vodom i viši dijelovi Starčevice i Obilićeva.

– Prema preliminarnim procjenama, viši djelovi Starčevice i Obilićeva, koji takođe imaju problema sa urednim vodosnabdijevanjem, mogli bi da se snabijevaju sa ovog rezervoara – istakao je Radojičić.

Govoreći o aktuelnim projektima iz oblasti vodosnadbijevanja, Radojičić je izrazio nadu da će se, sa početkom građevinske sezone, ubrzati radovi i na izgradnji vodovoda za gornje dijelove Česme.

– Ujedno, očekujem da uđemo u narednu fazu, odnosno izgradnju rezervoara Česma 3 i povezivanje cjevovoda – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Karanovac Boško Vukasan, istakao je kako će izgradnja vodovoda u Jagrama značiti mnogo za oko 300 domaćinstava ove mjesne zajednice koji su u ljetnim mjesecima imali izražene probleme u vodosnabdijevanju.

– Izgradnjom ovog vodovoda, biće stavljena tačka na probleme sa vodosnabdijevanjem na širem području Karanovca – istakao je Vuksan.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!