Region

Navijački simboli zabranjeni u novosadskim školama

NOVI SAD – Zabranjeno unošenje navijačkih rekvizita i odjeće sa simbolima sportskih klubova – glasi preporuka koju je danas usvojilo Koordinaciono tijelo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

Za primjenu ove preporuke biće zaduženi direktori osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu.

Loading...

Kako je za Tanjug izjavila predstavnik Opštinskog Savjeta roditelja Grada Novog Sada u Koordinacionom tijelu, Dragana Ćorić, ova mjera je predložena u cilju poboljšanja bezbjednosti učenika.

“Navedena mera je predložena kao mera prevencije budućih nasilnih inicidenata i predloženo je da se to uvrsti ako već nije u okviru kodeksa oblačenja i ponašanja učenika u školama. Možda deluje kao mali pomak, ali ovo je ono što mi kao Koordinaciono telo možemo da radimo u okviru nadležnosti – da predlažemo i iniciramo mere prevencije nasilja, a sve u cilju poboljšanja bezbednosti učenika u školama na teritoriji Novog Sada”, navela je Ćorić, koja je i predstavnik Udruženja “Roditelj”.

Predsjednik tog Koordinacionog tijela i član Gradskog vijeća za obrazovanje Vladimir Jelić, u izjavi za Tanjug pojašnjava da je ova Preporuka u skladu sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i pravilnicima.

Naglašava i da navijačkim simbolima nije mjesto u školi.

“Zbog toga što smo svi svedoci da su takvi rekviziti često razlog za svađu i sukobe između pojedinih učenika, a koji se često završe i nasiljem, tražimo od škola da opominju decu i ne dozvole unos navijačkih simbola”, naveo je Jelić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!