Svijet

Kim nakon propalog sastanka sa Trampom pogubio visoke zvaničnike VIDEO

Sjevernokorejski lider Kim Džong-un naložio je pogubljenje specijalnog izaslanika za Sjedinjene Američke Države Kim Hjok-čola i još četiri zvaničnika ministarstva spoljnih poslova zbog neuspješnog samita sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, prenose južnokorejski mediji.

Šef organizacijskog odbora neuspjelog samita Kim Jong-čol, čiji je kolega na američkoj strani bio državni sekretar Majk Pompeo, poslat je u radni logor i na ‘ideološko obrazovanje’.

Loading...

Podsjetimo, u februaru se u Hanoju održao samit dva lidera na kome je trebalo da se dogovore o denuklearizaciji.

Međutim, poslije samo nekoliko sati skup je iznenada prekinut zbog potpunog neslaganja u stavovima.

Ipak, južnokorejski vrh nije želeo da potvrdi navode medija.

Thumbnail

Navodno su egzekucije četiri zvaničnika izvršene u martu, a svi su bili optuženi za špijunažu u korist SAD-a.

Ni Kimov lični prevodilac, Šin Hje-jong, nije uspjela da izbjegne kaznu. Završila u je radnom logoru za političke zatvorenike zbog “podrivanja autoriteta pravljenjem krucijalne greške prilikom prevođenja”.

Kako se navodi, Kimov bijes nije izbegla ni njegova sestra Kim Jo-džong koja se smatrala donedavno nedodirljivom u Sjevernoj Koreji.

Do daljeg neće obavlja nikakve značajne dužnosti, ali zasad se ne zna da li joj je život u opasnosti.

Mediji prenose da je postalo jasno da se nešto sprema u Pjongjangu kada je objavljen službeni komentar u državnim novinama.

Thumbnail

“Ko pred svima izigrava divljenje Vođi, a istovremeno njemu iza leđa sanja o nečem sasvim drugom, radi protiv Partije i revolucije i sve takve očekuje nemilosrdna presuda. Pojavili su se izdajice i prevrtljivci koji samo recituju riječi odanosti Vođi pa ih čak i menjaju kako vjetar duva”, navodi se u uvodniku.

Ovakvi komentari nisu se u državnim novinama pojavljivali još od 2013. godine kada je pogubljen Kim Džong-unov teča Džang Song-taek.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!