Banjaluka

Počinje “Teatar fest” u Banjaluci, pogledajte program

Pod sloganom „Istorija i legenda“ ove godine najprestižniji i najveći pozorišni festival u Republici Srpskoj, Teatar fest „Petar Kočić“, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, trajaće od 1. do 8. juna, a na istom će se za nagradu takmičiti pet predstava u selekciji Zorana Đerića.

Festival će, po običaju, otvoriti predstava u izvedbi ansambla domaćina, koja ne ulazi u takmičarski program, a u pitanju je premijera Molijerove „Škole za žene“ u režiji Đurđe Tešić.

Loading...

Nakon „Škole za žene“, publika Teatar festa 3. juna imaće priliku da pogleda i predstavu „Malograđani“ Maksima Gorkog u izvedbi Teatra na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga. Ova predstava takođe biće izvedena van takmičarskog programa.

Takmičarski program počinje 3. juna, a selektor Zoran Đerić saopštio je da će se u istom naći predstave: „U čije ime“ Narodnog pozorišta Niš (tekst Aleksandar Mihailović, režija Milan Karadžić), „Raslo mi je badem drvo“ Beogradskog dramskog pozorišta (tekst Živojin Pavlović, dramatizacija i režija Milena Pavlović-Čučulović), „Narodni poslanik“, koprodukcija „Oxygen Productiona“ i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo (tekst Branislav Nušić, režija Alen Muratović), „Govori glasnije“ Kazališta „Kerempuh“ Zagreb (tekst i režija Bobo Jelčić) i „Tartif“, Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad (autorski projekat Igora Vuka Torbice).

Thumbnail

Treći put u okviru „Teatar festa“ biće održan i festival monodrame mladog glumca, koji ove godine postaje međunarodni.

Ljiljana Čekić, glumica i selektorka festivala, saopštila je da će se za nagrade takmičiti ukupno šest monodrama, odnosno mladih glumaca.

U pitanju su „Pometnja pitomca Terlesa Roberta Muzila“, u dramatizaciji Vaska Raičevića i režiji Zorana Rakočevića, monodrama koju ispred ATAK-a Podgorica igra Marko Todorović, potom monodrama „Nisam bila ovde“ Nede Gojković, u režiji Mine Ćirić, koju ispred Fakulteta dramskih umetnosti Beograd igra Tatjana Dimitrijević, „Ja, Isidora“, autorski projekat Kristine Šikanić ispred Akademije umjetnosti Banjaluka, „Robijaš“ Ahmeta Muratbegovića, čiju dramatizaciju i režiju potpisuje Munib Milinkić iz Zenice, a igra Adem Smailhodžić, „Pesnik za pesnika“ Momčila Nastasijevića, monodrama „NASTeatara“ u izvedbi Ivana Perkovića, i na kraju „Ima neka tajna veza“ Duška Trifunovića i Ivana Dimića, u izvedbi Milana Dimića ispred Akademije umjetnosti Banjaluka.

Ovogodišnji „Teatar fest“ održava se u okviru programa „Proljeće u Banjaluci“.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!