Magazin

Benefiti aktivnog uglja za ljepotu

Ugalj je poznat kao jedna od najboljih supstanci za čišćenje ljudskog organizma i još su stari Egipćani koristili aktivni ugalj u svrhu ljepote i njege, pa nije ni čudo što i danas zauzima istaknuto mjesto u beauty svijetu.

Naravno riječ je o aktivnom uglju, koji je posebno prerađen, kako bismo ga koristili u svrhu čišćenja lica, ili izbjeljivanja zuba, za šta ga je, kažu i Kleopatra koristila.

Loading...

Dakle riječ je o sitnom crnom prahu, koji bi svaka od nas trebalo da ima u svom kupatilu.

Zbog svoje sposobnosti da veže za sebe nečistoće, masnoće i mikroorganizme, aktivni ugalj se nalazi u sastavu mnogih kozmetičkih proizvoda namijenjenih za čišćenje lica i tjemena.

Posebno je prisutan u sastavu maski za lice, namijenjenih za čišćenje suvišnih masnoća i skupljanje raširenih pora.

Takođe, aktivni ugalj je važan sastojak mnogih pasti za zube, jer ima sposobnost izbjeljivanja zuba, a uz to vraća ravnotežu pH vrijednosti usne duplje.

U sastavu šampona, čisti tjeme od sebuma, a kosi daje veći volumen. S obzirom da za sebe veže toksine, nalazi se u sastavu apotekarskih proizvoda namijenjenih protiv ujeda insekata.

Aktivni ugalj ima široku kozmetičku, ali i medicinsku primjenu, samo je bitno da se koristi na pravi način i u umjerenim količinama, pa ćete bez problema i posljedica uživati u svim njegovim benefitima.

Izvor

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!