Sport

Đoković igra sa Karuzom, Lajović protiv favorita Zvereva

Ponovo će Novak Đoković, i u 3. kolu, danas, na gotovo nepoznatog tenisera, Italijana Salvatorea Karuza (147).

Loading...

“Zaista je zanimljivo da ću odigrati treći meč protiv nekoga s kim nisam odigrao nijedan meč. Mislim da mi se to do sada nikada nije dogodilo u karijeri na grend slemu”, prokomentarisao je Novak.

Ističe da čak nije imao priliku sa njim ni da trenira.

“Pogledao sam malo njegov meč dok sam čekao da izađem na teren. Ne poznajem puno njegovu igru. To uvijek može da bude opasno, jer takvi igrači nemaju šta da izgube. Imao je već pet mečeva, uigran je. Ali, igram dobro i ako budem i dalje ovako igrao, mislim da su mi šanse veoma velike da dobijem sljedeći meč”, istakao je Đoković.

Karuzo je u prethodnom kolu napravio veliko iznenađenje pobjedom Žila Simona (26) u svega tri seta.

“Biće veoma motivisan. Igraćemo na jednom od najvećih stadiona i očekujem lijep meč. Ali, analiziraću ga i pripremiću se dobro”, dodao je Novak Đoković.

Danas će na teren i Dušan Lajović (30) protiv opasnog Aleksandera Zvereva (5). Biće to odlična prilika za revanš za prošlogodišnji poraz u pet setova na Rolan Garosu.

“U dosadašnjem deijlu sezone nije bio u formi u odnosu na ono što se od njega očekuje. Ali, uspio je prije Rolan Garosa da osvoji turnir u Ženevi. U prvom kolu je prošao u pet setova, u drugom je odigrao tri, pa je pronašao igru i samopouzdanje. Nadam se da ću uspjeti da zadržim nivo iz prethodna dva meča”, najavio je ovaj duel Lajović, koji je juče igrao u dublu s Tipsarevićem i pobijedio par Molhanov – Zelenaj 7:5, 7:6.

Taktika, kaže, neće mnogo odudarati od načina na koji inače igra.

“Ima izuzetno dobar servis, bez obzira na to što je riječ o šljaci. Najbitnije je kako ću uspjeti da se snađem na riternu, a način na koji ću graditi poen je kao i sa svakim drugim igračem. Vrhunski je teniser i ukoliko se osjeća dobro biće jako teško poremetiti ga. Najbitnije je da zadržim kvalitet”, naglasio je Dušan Lajović.

Vrlo je bitno i da je odmoran, jer je prva dva meča brzo dobio u tri seta. Dobri rezultati u posljednje vrijeme mu takođe daju samopouzdanje.

“To samo može da pomogne. Sigurno je da nisam isti igrač. Osjećam se mnogo rasterećenije”, poručio je Lajović.

DOBRO RASPOLOŽENjE

Đoković je juče, dobro raspoložen, trenirao sa Miomirom Kecmanovićem. Igrao se tenis, ali se i pričalo o muzici, u opuštenoj atmosferi. Sve je to, pred kraj, pratio i Novakov bivši trener Boris Beker. Njih dvojica su, poslije treninga, otišli na trenutak zajedno, pričajući o sportu, porodici, djeci…

Odmah poslije toga, Nole se pridružio svom timu i Marijanu Vajdi, s kojima je počeo da kuje taktiku za današnjeg protivnika.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!