Društvo

Kod Maglaja poplavljene kuće, u Lukavcu naselja odsječena

LUKAVAC – U mjestu Donji Bradići kod Maglaja rijeka Fojnica je poplavila kuće usljed obilnih padavina, dok su na području Lukavca usljed izlivanja potoka neka naselja ostala odsječena.

Ovo je drugi put za dvadesetak dana da rijeka Fojnica plavi kuće u ovom maglajskom naselju, prenosi portal “Kliks”. U Lukavcu raste nivo Spreče, izlili su se lokalni potoci, a u samom centru grada nivo vode je toliki da se automobili teško probijaju.

Loading...

Najteža je situacija u naseljima Bokavići, Poljice, Orahovica, Turija Donja i Gornja Dobošnica, Kruševica, prenio je portal “Avaz”.

U Donjoj Dobošnici, u blizini mjesne ambulante, izlio se potok, dok su sela Kruševica i Gornja Dobošnica odsječena od putnih komunikacija. Nekoliko mostova je pod vodom.

U mjestu Donji Bradići ugroženo je 12 kuća, a vodostaji su u porastu.

Kiša koja pada na području Zeničko-dobojskog kantona stvorila je probleme i u Kaknju, dok se na području Tuzlanskog kantona rijeka Jala već izlila iz svoga korita i poplavila brojne objekte i oštetila mostove.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!