Politika

Dodik: Možda bi BiH funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica

BIJELJINA – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi BiH možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba.

“S obzirom da hoće da joj se nametne neka ludačka košulja koja podrazumijeva žniste Srbi, niste Bošnjaci, niste Hrvatiž nego ste neki građani u kome su većina Bošnjaci, pa će oni određivati šta treba, zato to ne može da funkcioniše”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je ponovio da BiH nije država i da ne može funkcionisati, već je državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Dodik je rekao da SNSD ostaje na nivou BiH da se ne bi dešavalo kao u nekim ranijim periodima kada su napuštana mjesta, a “utrčavali” neki drugi koji su nanijeli još veću štetu.

“Dakle tu smo, ali kako se radi, šta se radi, vidjećemo”, rekao je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da će se po povratku iz Rusije susresti da političkim liderima vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

“Vjerujem u narednih desetak dana, krajem iduće sedmice”, naveo je Dodik.

U Sankt Peterburgu o gasifikaciji Srpske Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović uskoro putuje u Sankt Peterburg gdje će razgovarati o gasifikaciji Republike Srpske.

“Mi želimo da podstaknemo i obezbijedimo sigurnost u pogledu snabdijevanja gasom što je i glavni razlog zašto sada idemo u Sankt Peterburg”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je napomenuo da je gasifikacija jedan od velikih projekata Republike Srpske, koja je, kako je rekao, već počela u Bijeljini.

U Sankt Petreburgu će od 6. do 8. juna biti održan Međunarodni ekonomski forum. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!