Magazin

Porodica Šaulić planira naplatiti Šabanovu smrt

Porodica Šabana Šaulića tužiće Alsina Leventa, koji je izazvao udes u kojoj je pjevač poginuo 17. februara.

Njihova namjera je da Turčin koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole, i to ukradeni automobil, dobije što veću moguću kaznu, a planiraju i naplatiti odštetu za pretrpljeni bol zbog gubitka voljenog člana porodice.

Oni mogu dobiti više od 300.000 evra, koliko bi pjevač zaradio od najmanje 20 ugovorenih nastupa u 2019. godini.

“Iako će njemačka policija i tužilaštvo po službenoj dužnosti Leventa procesuirati, oni ne žele sjediti skrštenih ruku. Trenutno se raspituju kakvu kaznu Alsin može dobiti, tačnije koliko godina će provesti u zatvoru. To prvenstveno žele uraditi kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku porodicu zavio u crno”, kazao je izvor blizak porodici, a prenosi “Stars”.

Gordana se navodno raspitala i koliko finansijsku štetu može naplatiti od Alsina. Iako joj novac neće nadoknaditi gubitak muža, ima plan u šta će investirati nadoknadu.

S obzirom na to da je porodica odlučila da od kuće u Šapcu naprave Šabanov muzej, novac će uložiti u to da bi očuvali lijepu uspomenu na pjevača.

Podsjetimo, obdukcijom je utvrđeno da je Šaban preminuo od posljedica sudara, kao i njegov muzičar Mirsad Kerić. Kum Slobodan Stojadinović, koji je bio s njima u kolima, i dalje se oporavlja od teških povreda.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!