Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Društvena mreža TikTok prestigla Facebook i Instagram

​Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Facebook i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svijetu.

TikTok je u prvom kvartalu 2019. preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a, navodi Startit, pozivajući se na Sensor Tower.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijuh društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom svijeta.

Podaci Sensor Tower-a pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika preko App Store-a i Google Play-a i time zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine. Na prvom mjestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu cjelinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija posjeduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vrijeme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i Sjednjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Njemačkoj na mjesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button