Politika

Borenović: VSTS prije šest dana obaviješten o saslušanju Lepira i Vreće

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića, još prije šest dana je obavijestio Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH o zaključku tog odbora da uzme izjave glavnog okružnog tužioca u Banjaluci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u slučaju ‘Dragičević’ Dalibora Vreće.

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović je potvrdio da su takav dopis na vrijeme uputili predsjedniku VSTS-a Milanu Tegeltiji, te da je o tome govorio i na drugoj sjednici Odbora.

Lepir i Vrećo su pozvani da u petak, 25.maja, daju izjave Anketnom odboru u vezi sa ‘slučajem Dragičević’.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH zatražilo je danas mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja u vezi sa mogućnošću učešća Lepira i Vreće na sjednici Anketnog odbora.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je, kako su objavili pojedini mediji, upoznao članove tog tijela o Lepirovom dopisu u kojem se traži stav te institucije u vezi sa namjerom Anketnog odbora da pozove na saslušanje Vreću, kao i da sam očekuje saslušanje pred Anketnim odborom.

Izjave Anketnom odboru dosad su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić, direktor policije RS Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Siniša Kostrešević.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!