Banjaluka

Na raspolaganju 900.000 KM: Za podsticaje prijavljeno 430 poljoprivrednika

Za subvencije i premije iz gradskog budžeta, namjenjene za razvoj poljoprivredne proizvodnje, prijavilo se 430 poljoprivrednika sa područja Banje Luke.

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, od ovog broja, za podsticajna sredstva prijavljeno je 106 kandidata, premije za razvoj poljoprivredne proizvodnje 268 i njih 56 za sufinansiranje „start ap paketa“ (proizvodnja krastavaca kornišona i ljekovitog bilja).

-Nakon kontrole ispunjenosti uslova iz javnog poziva, komisija trenutno provjera stanje na terenu, nakon čega će da boduje kandidate, sačini rang listu, te završi ostale aktivnosti u skladu sa  pravilnikom o radu komisije – kazali su iz Centra.

Za ove namjene obezbijeđeno je 900.000 KM, a po prvi put, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede, podršku će dobiti i proizvođači ljekovitog bilja i krastavaca – kornišona.

Na javni poziv za podsticajna sredstava koji je bio otvoren do 3. maja, mogli su se prijaviti poljoprivrednici za sufinansiranje voćarske i proizvodnje u zaštićenim prostorima, izgradnje hladnjača i sušara i objekata za uzgoj stoke, nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije, sufinansiranje proizvodnje gljiva, uzgoja kornišona i ljekovitog bilja, kao i za edukaciju poljoprivrednih proizvođača.

Kada je riječ o premijama, one su namijenjene za nabavku sortnih sjemena strnih žita, kukuruza, heljde, za odgoj priplodnih junica, za pčelinja društva, i druge namjene.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!