Privreda

Rusija spremna da isporuči avione za “Air Serbia”

SOČI – Predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je ruska strana spremna da pomogne Srbiji u obnovi avioflote srpskog nacionalnog prevoznika “Air Serbia”.

Kako je objelodanio na pres-konferenciji poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Rusija je spremna da Srbiji isporuči ruske civilne avione.

I ne samo to.

Moskva je spremna i da na aerodromu u Beogradu organizuje regionalni centar za tehničku pomoć i remont ruske aviotehnike.

Predsjednik Rusije najavio je danas da ruska kompanija “Gaspromnjeft” do 2025. godine namjerava da u kćerku-kompaniju u Srbiji (NIS) uloži još 1,4 milijarde dolara.

Putin kaže da je ruska kompanija jedan od najvećih investitora u Srbiju.

“Gaspromnjeft” je do sada uložio oko tri milijarde dolara.

Predsjednik Rusije je naglasio da “kompanije iz Rusije pomažu u razvoju saobraćajne infrastrukture Srbije”.

“Između ostalog, uz učešće Željeznica vrši se modernizacija srpskih željeznica i pravi se savremeni dispečerski centar, koji će omogućiti da se značajno poveća brzina i efikasnost prevoza”, rekao je on, prenosi “Sputnjik”.

Putin je takođe naglasio da “u Rusiji uspješno rade i ‘Sberbanka’ i osiguravajuća kompanija ‘Sogaz’, koja pruža širok spektar finansijskih usluga fizičkim i pravnim licima”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!