Nauka i tehnologija

“Huavej” gradi 5G mrežu u Rusiji

“Huavej” je potpisao sporazum sa jednim od najvećih telekoma u Rusiji o gradnji mreže 5G u vrijeme kada SAD vrše pritisak na kinesku firmu zbog navodnog bezbjednosnog rizika.

“Huavej” i ruska kompanija “MTS” potpisali su sporazum o “razvoju 5G tehnologija i pokretanju mreža pete generacije 2019. i 2020. godine”, saopštio je “MTS”. 

Loading...

Ceremonija je održana u Kremlju tokom trodnevne posjete kineskog predsjednika Sija Đinpinga, koji joj je prisustvovao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. 

Dvije kompanije razvile su mapu puta za 2019. i 2020. godinu o implementaciji 5G i internetskih tehnologija korištenjem “MTS-ove” infrastrukture, prenio je “Sputnjik”. 

Planiran je i razvoj LTE mreže, pokretanje zona za testiranje i početnih 5G mreža za različite sfere, uključujući infrastrukturu. 

Ceremonija potpisivanja sporazuma desila se istovremeno sa prvim 5G video razgovorom u Rusiji, koji je obavljen između Sankt Peterburga i Helsinkija. 
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!