Društvo

Banjalučki osnovci u Dječijem pozorištu obilježili Dan Republike

Najbolji predstavnici četiri banjalučke osnovne škole danas su, povodom Dana Republike, u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, izveli program za djecu o stradanju i nadi srpskog naroda kroz istoriju, čija je poruka da mladost Srpske poštuje prošlost i ne zaboravlja stradale za slobodu Republike.

Učenici iz škola “Ivo Andrić”, “Branko Radičević”, “Dositej Obradović” i “Sveti Sava” u programu su pomenuli stradanje srpskog naroda u Velikom ratu, kao i slavnu pobjedu, te nadu koja je uvijek postojala kod Srba kada su prolazili golgotu.

“Današnja mladost Republike Srpske svečanim programom poručuje da pamti i poštuje prošlost, ne zaboravlja sve koji su stradali za slobodu Republike Srpske. Naša poruka je da je Srpska ponosna i vječna i da je nikome ne damo”, rekla je novinarima Ljubinka Dragojević, član Odbora za organizovanje manifestacija povodom obilježavanja Dana Republike iz Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sporta grada Banjaluka.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković rekla je da su djeca koja učestvuju u obilježavanju Dana Republike budućnost na koju Srpska računa.

“Ova djeca računaju na nas, na sve koji smo na svoj način doprinijeli, radom u kulturi, stvaranju i očuvanju Republike. Ponosna sam što Dječije pozorište učestvuje u obilježavanju Dana Republike”, naglasila je Labovićeva.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!