Sport

Federer nemoćan: Nadal u finalu Rolan Garosa!

Rafael Nadal, drugi teniser svijeta, plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je poslije tri seta (6:3, 6:4, 6:2) savladao Rodžera Federera.

Loading...

Aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Francuska titulu će braniti protiv boljeg iz meča Novak Đoković – Dominik Tim.

Meč između Španca i Švajcarca odigran je u veoma teškim uslovima, pošto je vjetar umnogome smetao teniserima.

Nadal odlično je krenuo meč i već na startu je napravio brejk. Federeru je teško išlo privikavanje na ovakve uslove i “Bik s Maljorke” to je iskoristio.

Švajcarac ubrzo je uspio da se vrati, napravi brejk i smanji na 3:2 međutim Španac mu je u narednom gemu ponovo oduzeo servis i do kraja nije popuštao – 6:3.

Na početku drugog seta Federer je imao veliku priliku, pošto je poveo sa 2:0 i servirao je za potvrdu brejka. Međutim, Nadal je ponovo uspio da dođe do ribrejka i automatski se vratio u set.

Uslijedila je sigurna igra oba tenisera, igralo se gem za gem, međutim “Kralj šljake” pravi odlučujući brejk u devetom gemu i potom u desetom dolazi do potvrde za vođstvo od 2-0.

Tokom trećeg seta postojao je samo jedan teniser i Rafael Nadal zasluženo se plasirao u finale gdje će igrati za 12. titulu na Rolan Garosu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!