Banjaluka

Pješačka zona u centru Banjaluke i ovog ljeta

Dio glavne ulice u centru grada i ovog ljeta biće vikendom pretvoren u pješačku zonu.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, početak je predviđen za ovaj vikend, odnosno od 18 časova u subotu 8. juna pa do 5.00 časova u ponedjeljak 10. juna. U tom periodu, Ulica kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od hotela Bosna do Ulice Marije Bursać biti zatvorena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno se kreću pješaci i igraju mališani.

Loading...

Ovo će biti treća godina zaredom kako se praktikuje da u drugoj polovini godine oko tri mjeseca vikendom dio Ulice kralja Petra I Karađorđevića bude zabranjen za sva motorna vozila.

“Tako promovišemo zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj. I ovog ljeta u novofomiranoj pješačkoj zoni ponudićemo dodatni sadržaj, poput rolerijade, biciklijade, mini dječijeg golfa, porodična takmičenja i dr. Uz ovu aktivnost, sistem za iznajmljivanje bicikala, punjačima za električna vozila, izgradnjom teretana u prirodi i trim staza, Banja Luka se jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja”, zaključili su iz resornog odjeljenja.

Prošle godine, ova aktivnost je počela u junu i trajala je do septembra, a centralna ulica je bila zatvorena za sva motorna vozila od subote od 18 časova do četiri časa u ponedjeljak.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!