Sport

Hrvatska slavila u Osijeku i probila se na čelo grupe

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je u Osijeku u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine selekciju Velsa rezultatom 2:1 i tako se donekle iskupila za poraz od Mađarske u prošlom kolu.

Prvu šansu na utakmicu propustili su Velšani u desetom minutu utakmice. Lopta je preletjela hrvatsku odbranu, Vilson je bio sam pred Livakovićem, ali je pucao direktno u hrvatskog golmana.

Loading...

Tri minuta kasnije uzvratila je Hrvatska. Modrić je sjajnom loptom uposlio Brekala, koji je lijepo ubacio na peterac, a zbunjena odbrana Velsa je u posljednji trenutak izbacila loptu u korner.

Hrvatska je povela u 18. minutu utakmice nakon odlične kontre. Perišić je bio sam s lijeve strane, ušao u šesnaesterac, gađao samog Kramarića, ali je Lorens nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu za 1:0.

Do odlaska na odmor vrijedilo je izdvojiti po još jednu dobru šansu s obje strane. Prvo je Kramarićev šut otišao kraj gola, a onda je Livaković uz puno problema jedva odbranio udarac Voulksa.

Već na otvaranju drugog poluvremena Perišić je udvostručio prednost. Hrvatska je uraganski krenula u nastavak, a uslijedila je užasna reakcija velške odbrane. Modrić je krenuo prema golmanu, dodao Perišiću, koji je primio loptu na lijevu stranu od gola. Uklizao mu je Roberts, ali je prizemnim udarcem u donji desni ugao postigao gol za za 2:0.

Velšani su se u igru vratili u 78. minutu nakon sjajnog udarca Bruksa. Pašalić je pogriješio nakon auta, dodao je loptu Velsu, ona je došla do Bruksa koji je uputio udarac sa 18 metara. Lopta je putem do gola pogodila Vidu i prevarila Livakovića za 2:1.

Krenuli su potom Velšani po izjednačenje, propustili su nekoliko dobrih prilika pa je Hrvatska morala u nadoknadi sudijskog vremena da spašavat tri boda.

Hrvatska se s današnjom pobjedom probila na prvo mjesto grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa šest osvojenih bodova iz tri utakmice, dok je Vels pao na treće mjesto s tri boda iz dva odigrana meča.

Grupa E rezultati: 

  • Hrvatska – Vels 2:1
  • Azerbejdžan – Mađarska 18:00

(Klix.ba) 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!