Društvo

Lukač: Uhapšen jedan od napadača na Kovačevića (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao na vanrednoj konferenciji za novinare je da je uhapšen jedan od napadača na novinara Vladimira Kovačevića.

Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i direktor Policije Srpske Darko Ćulum i načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević, Lukač je pojasnio da je policija intenzivno radila na rasvjetljavanju ovog slučaja, te da je došla do određenih elemanata.

Loading...

Uhapšeno je jedno lice, inicijala M.Č. koje je i Vladimir Kovačević prepoznao kao jednog od napadača, dok se za drugim licem intenzivno traga.

Ministar Lukač je naglasio da u ovom slučaju nema političke pozadine i da ono nije naručeno od strane vlasti, kako je pisalo u pojedinim medijima.

“Tužilaštvo je ovo djelo okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na redu Tužilaštvo da procesuira ovaj slučaj”, rekao je Lukač.

Ćulum i Spasojević su se zahvalili Kovačeviću na saradnji.

Direktor Policije je kazao da je saslušano 10 lica i oduzeto 16 predmeta u cilju rasvjetljavanja slučaja. Na pitanje o motivu napada, načelnik PU Banjaluka je kazao da na to pitanje, kao i ime osumnjičenog , ne mogu dati odgovor.

– Jasno je da je motiv svima interesantan ali morate razumjeti da ne možemo sve detalje da otkrijemo. Prema saznanjima, motiv nema veze sa nekim ko je na vlasti ali vidjećemo da li ima veze sa nekim drugim političarom u Republici Srpskoj, napomenuo je ministar.

– Osumnjičeno lice se brani ćutanjem. Za sada imamo i druge potencijalne osumnjičene ali ne možemo u ovom trenutku otkivati te detalje, naveo je direktor Policije.

Ministar je dodao da je osumnjičeni je prepoznat kao napadač od strane Kovačevića i sve istražne radnje koje su izvršene upućuju na to.

Direktor Policije je naveo da je od 2011. godine bilo 32 ubistva od strane nepoznatih lica a da, od tog broja, 9 ostalo nerazriješeno.

Načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević rekao je da je uhapšeno lice inicijala M.Č. rođeno 1987. godine.

RTRS nezvanično saznaje da se radi o Marku Čoliću.

Izvor
RTRSGB
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!