Magazin

Viđen krokodil u Podgorici?

Čitateljka portala crnogorske agencije MINA poslala je redakciji fotografiju životinje koju je vidjela u podgoričkom naselju u blizini brda Gorica koja jako podsjeća na krokodila.

Kako prenosi RTCG, ona je životinju gledala prethodna dva dana na putu do posla, između zgrada. Kako je objasnila, životinja je dugačka oko 30 centimetara i podsjeća na vrstu manjeg krokodila.

Loading...

“Prvi put sam je vidjela u četvrtak na putu prema poslu kada je iskočila ispred automobila. Ista situacija ponovila se jutros. Važno je da neko objasni u kojoj životinji se radi, jer se pojavljuje dva puta u naseljenom mjestu”, kazala je građanka koja je željela da ostane anonimna.

Stručnjaci kažu da je posrijedi vrsta sivog guštera, karakterističnog za naše podneblje.

”Posrijedi je starija forma vrste sivog guštera, bolje fiziologije stanja, dobro uhranjen, koji je karakterističan za naše podneblje i nije opasan”, kazao je profesor biologije Tomislav Tomović za portal Antena M.

S druge strane, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore saopštio je na svojoj Facebook stranici da nije u piatanju nikakva životinja slična krokodilu, već da je reč o običnoj gumenoj igrački.

Fotografiju možete pogledati ovdje.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!