Privreda

Najveći posao s nekretninama u istoriji: Za skladišta 18,7 milijardi dolara

Američki Blekston, jedna od najvećih svjetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći posao sa nekretninama u istoriji.

Loading...

Od singapurske kompanije GLP, drugog najvećeg vlasnika logističkih nekretnina u SAD, preuzeli su američki portfolio skladišta za 18,7 milijardi američkih dolara, piše Blumberg.

Nova akvizicija biće tek dio ukupne vrijednosti nekretnina u vlasništvu Blekstona.

Prema podacima iz aprila, u nekretninama širom svijeta držali su ukupno 512 milijardi dolara.

Komplekse skladišta kupljene od GLP-a, koji se prostiru na 54 miliona kvadratnih metara, donedavno je koristio Amazon, kao i ostali onlajn trgovci za skladištenje naručene robe.

“Logistika je naša najveća globalna investicijska šema i radujemo se nadograđivanju našeg trenutnog portfolija u svjetlu rastuće potrebe e-trgovačkog sektora”, kazao je Ken Kaplan iz Blackstone Nekretnina, prenio je portal SEEbiz.

Po svemu sudeći, imaju čemu da se raduju pošto je uspon Amazona i sličnih e-trgovaca značajno povećao potražnju za skladišnim prostorima, navodi portal.

Budući da je u prvim mjesecima ove godine zabilježen porast online kupovine od 3,6 posto u odnosu na zadnje mjesece 2018, s ukupnim prometom od 137,7 milijardi dolara, i ostale investicione kuće priključuju se novom trendu.

Tako je, na primer, Berkshire Hathaway, poznati ulagač Vorena Bafeta, uložio 860 miliona dolara u dionice Amazona.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!