Banjaluka

Počela izgradnja vodovoda za više zone Zelenog vira

BANJALUKA – U banjalučkom naselju Zeleni vir danas je počela izgradnja 1,7 kilometara vodovodne mreže za više zone ovog naselja, koja će obezbijediti bolje snabdijevanje vodom za oko 50 domaćinstava, a vrijednost radova je 140.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je posjetio radilište, rekao je novinarima da se ovaj vodovod gradi u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja “Voda jedan” kojim se želi obezbijediti stabilno snabdijevanje vodom za što veći broj građana.

On je naveo da prostor više zone Zelenog vira nije imao stabilo riješeno vodosnabdijevanje, te da su se snabdijevali vodom sa lokalnog izvorišta i stare lokalne vodovodne mreže.

“Kroz projekat `Voda jedan` obezbijeđeno je da se oko 1,7 kilometara nove vodovodne mreže izgradi, prikopča na gradski vodovod, dobije stabilno snabdijevanje. Procjena je da na četiri kraka na kojima se radi ima oko 50 domaćinstava”, rekao je Radojičić.

On je dodao da je izvođač radova kompanija “Hidrokop”, a rok za završetak tridesetak dana.

“Želimo da građani u svim dijelovima grada imaju stabilno vodosnabdijevanje”, istakao je Radojičić.

On je najavio da će u petak, 28. februara, biti otvoren vrtić u naselju Starčevica.

Radojičić je rekao da će vrtić za smještaj 50 mališana biti stavljen u funkciju krajem ove sedmice, u okviru velikog plana proširenja kapaciteta predškolskih ustanova čiji je cilj da se otvori 600 novih mjesta u gradskom sistemu vrtića.

On naveo da je u toku gradnja vrtića u naselju Petrićevac, a tokom ljeta se očekuje završetak druge faze radova na vrtiću u naselju Lazarevo.

Član Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Branko Milinković rekao je da je danas veliki dan za više od 40 domaćinstava više zone naselja Zeleni vir koji će izgradnjom vodovodne mreže imati bolje snabdijevanje vodom. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!