Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Ispovijest Srba pretučenih na Braču: Cipelarili su nas uz povike 'ubij Srbina'

“Legla sam na jednog od kolega i zagrlila ga da ga zaštitim od udaraca. Mislila sam da me, ako sam cura, neće udariti, ali jesu”, ispričala je Varaždinka napadnuta na Braču zajedno s trojicom kolega srpske nacionalnosti.

S trojicom prijatelja “sezonaca” i bračkim vatrogascem ona je pretučena na autobuskom stajalištu u Supetru na Braču u nedjelju u četiri sata ujutro.

“Tog kolegu na kojeg sam se bacila nastavili su tući nogama. Nisu imali milosti ni prema meni, divljački su me šutali na tlu”, ispričala je portalu “24sata.hr” nesretna djevojka, kojoj su ljekari previli ruku.

Zadobila je modrice po cijelom tijelu, kao i njene kolege. Najteže je stradao Bračanin, ujedno i vatrogasac. Njemu je slomljen nos na četiri mjesta.

Policija je protiv dva mladića podigla optužne prijedloge, ali napadača je bilo dvadesetak.

“Cipelarili su nas desetak minuta, dok nije naletio taksist koji nas je spasio”, rekao je pretučeni vatrogasac.

Supetrani su u šoku. Mještani su zgranuti napadom na sezonske radnike, i to uz povike: “Ubij Srbina!”.

“Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekarnice kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. A kad su nas nakon 200 metara zaskočili, samo su vikali: ‘Tko je od vas Srbin’ i ‘Ubij Srbina'”, pričao je brački vatrogasac, kojem su slomili nos.

Nisu se ni snašli, a već su ih okružili napadači.

“Vraćali smo se iz izlaska i preko rive krenuli prema našem smještaju. Prošli smo pored pekarnice i vidjeli grupu od dvadesetak ljudi kako sjede za stolovima obližnjeg kafića. Nismo uopće pričali s njima, jedino sam ja upitala kolegu hoće li pojesti što iz pekarnice. On je odgovorio da neće i nastavili smo dalje”, rekla je pomenutom portalu napadnuta djevojka i nastavila:

“Kad smo prošli još nekih stotinjak metara i skoro već došli do smještaja, netko je iza ugla povikao: ‘Srbine!'”.

I onda je nastao potpuni haos. Letjele su šake, cipelarili su nesretne sezonce na tlu. Bilo je jauka i krvi.

“Okružili su nas i počeli ispitivati: ‘Ko je ovdje Srbin, ko je Srbin?’. Niko u šoku nije rekao ni riječi, a onda je počelo. Udarali su ih sa svih strana, jednog su kolegu pokušali udariti bocom u glavu. Nisu ga pogodili, ali onda su ih oborili na tlo i cipelarili. Jedan od kolega je pokušao da pobjegne, ali brzo su ga stigli te pretukli i njega”, rekla je.

Djevojka u Supetru radi već četiri ljeta, a mladić iz Vukovara (22) dvije godine je radio na Hvaru, a posljednje dvije radi na Braču, tako da je i on iskusan “sezonac”. Ni njih dvoje, kao ni ostali napadnuti radnici nisu do sada imali nikakvih neugodnosti, ali ovo što im se dogodilo u nedjelju rano ujutro neće zaboraviti cijelog života.

“Otac mi je rekao, vrati se, što ćeš tamo gdje te ne žele. Ali neću, ostaću, došao sam da radim i zaradim”, rekao je mladić s posjekotinom ispod lijevog oka.

I Varaždinki su roditelji rekli da ode sa Brača.

“Mama mi je rekla da se vratim kući, ali neću, ostaću raditi u Supetru”, rekla je djevojka priznavši da je još pod utiscima svega šta se desilo.

“Pa nije lako, sinoć kad sam išla s posla nije mi bilo ugodno. Da, išli smo svi zajedno, ali ipak je ostao neki osjećaj neugode, kao da će se sve to ponoviti”, kaže ona.

Od težeg stradanja spasio ih je taksista, koji je takođe htio da ostane anoniman.

“Kad sam vidio što se događa, pomogao sam im kako sam najbolje mogao. Prvo sam pomislio na svoju djecu, da bi umjesto njih to mogli biti oni”, istakao je hrabri taksista.

Varaždinka i tri Vukovarca rade u jednom restoranu u Supetru i svi su rekli da ostaju da rade na ostrvu.

“Ovaj napad je sramotan čin, ali svake godine ima problema kad se održava taj turnir”, rekao je vlasnik restorana.

Radi se o Torcida kupu, a za sada nema konkretnih dokaza da su napadači članovi Torcide. Međutim, u Supetru nitko u u to ne sumnja.

Iako su ljuti i ogorčeni, i drugi sezonci iz Supetra ne misle da se vrate kući.

“Ne, ne bojimo se iako je i prošlih godina bilo problema kad bi za taj turnir dolazila ta ekipa iz Splita. Ali domaći ljudi sve nas ovdje već poznaju i rekli su nam da se ne bojimo. Ne, niko od nas neće se zbog ovog napada vratiti kući, ostaćemo tu i nastaviti da radimo”, kažu radnici nekoliko obližnjih restorana.

(24sata.hr)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button