Sport

13 srećan broj – Đokoviću četvrta titula na Vimbldonu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u 132. finalu Vimbldona pobijedio je Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 3:0 u setovima i četvrti put u karijeri trijumfovao na najprestižnijem turniru na svetu.

Noletu je ovo 13. Gren slem titula u karijeri, odnosno prva od Rolan Garosa 2016. godine. Južnoafrikanac je i u drugom finalu u karijeri poražen. Prethodno je izgubio u odlučujućem meču US Opena prošle godine.

Loading...

Srbin je u Londonu slavio 2011, 2014. i 2015. godine, a od sedam međusobnih duela sa Andersonom dobio je šest. 

Đoković će od ponedeljka biti deseti igrač sveta.

Tok meča:

Novak je napravio brejk već u prvom gemu. Anderson je duplom servis greškom “poklonio” gem rivalu. Ovjerio je Đoković brejk tako što je u drugom gemu izgubio jedan poena na svoj servis – 2:0.

Srbin je u petom gem,u drugi put oduzeo servis rivali i ima veliku prednost – 4:1.

Na tribinama je mnogo poznatih ličnosti iz javnog života, između ostalog i članovi kraljevske porodice.

Novak osvaja prvi set posle svega 29 minuta – 6:2. Đoković je osvojio 10 od 12 poena na prvi servis, 6 od 7 na drugi, iskoristio je obe brejk lopte… Jednom riječju – dominirao je.

Drugi set je počeo identično kao i prvi – brejkom Đokovića. Anderson ima problem sa rukom i nije ni sjenka onog igrača koji je u prethodna dva meča pobijedio Rodžera Federera i Džona Iznera u pet setova.

Novak je u prva dva gema na svoj servis u drugom setu izgubio samo dva poena. Srbin vodi sa 3:1.

Nole je u sljedećem gemu ponovo oduzeo servis Južnoafrikancu (4:1), baš kao i u prvom setu, i kod rezultata 5:2 servira za vodstvo u setovima od 2:0.

Anderson je u sljedećem gemu imao prvu brejk loptu u meču, ali je nije iskoristio. Novak je potom iskoristio prvu set loptu za vodstvo od 2:0 u setovima. Ovaj dio meča je trajao 43 minuta, ukupno 76 minuta. 

U prvih šest gemova trećeg seta nema brejka, čak ni izjednačenja na servis rivala.

Anderson je kod vođstva 4:3 imao prvu brejk loptu u finalnom duelu, ali mu Đoković nije dozvolio da napravi možda i ključan korak ka osvajanju trećeg seta.

Južnoafrikanac je poveo sa 5:4. Nole prvi put servira za ostanak u setu. Srbin je spasio još dve brejk lope, odnosno ovoga puta i set lopte. Interesantno da je Đoković u ovom gemu napravio dve duple servis greške.

Anderson je kod vođstva 6:5 imao dve vezane brejk lopte, potom još jednu, ali je Nole i ovoga puta uspeo da se vrati i obezbijedi taj brejk.

Đoković je u taj brejku dva puta oduzeo servis Andersonu i poveo sa 4:1.

(sportklub)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!