Društvo

Otvorena dionica auto-puta Drugovići-Prnjavor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas dionicu auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora dugu 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto-puta “9. januar” od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

Dodik je rekao da je ovo srećan dan za Republiku Srpsku jer je auto-put otvoren za sadašnje, ali i za generacije koje dolaze.

“Završavamo danas ovaj veliki projekat. Ponosan sam i srećan zbog toga. Ovo je put nacionalne integracije, jer ćemo u narednih šest godina izgraditi auto-put od Doboja do Drine, odnosno Srbije”, rekao je Dodik u obraćanju na svečanom otvaranju ove dionice auto-puta u mjestu Drugovići.

Loading...

Svečanosti su, osim Dodika, prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske i direktor “Auto-puteva Republike Srpske” Dušan Topić.

U Drugovićima su na svečanosti prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te brojni građani.

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za oko sat vremena.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!