Hronika

Povećan broj napada na policijske službenike u RS

​BANJALUKA – U Republici Srpskoj su u 2018. godini evidentirana 53 napada na policijske službenike, 18 više u odnosu na 2017. godinu, u kojima je jedan policijski službenik teže i 50 lakše povrijeđeno.

Najviše napada bilo je prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira (13), a najčešće mjesto napada su bili trgovi i ulice (u 53,8 posto slučaja), podaci su MUP RS.

Po starosnoj strukturi, najbrojniji napadači su lica od 18 do 30 godina (53,7 odsto).

U periodu januar – april 2019. godine evidentirano je 15 napada na policijske službenike (za jedan napad više u odnosu na isti period 2018. godine) u kojima je jedan policajac smrtno stradao i 15 zadobilo lake tjelesne povrede.

Zadnji slučaj napada na pripadnika MUP-a RS dogodio se u Milićima, gdje je lišeno slobode lice inicijala B.S. (59) iz te opštine.

Nakon prijave da narušava javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Milićima, B.S. je uputio prijetnje, ispoljavajući agresivno ponašanje i prema policijskim službenicima.

“Prilikom lišenja slobode i preduzimanja svih zakonskih radnji, lice B.S. je fizički napalo jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede”, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik

U toku proteklih pet mjeseci ove godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala jedan slučaj napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti te osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijce i pozivaju građane da se uzdrže od takvog ili sličnog ponašanja

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!