Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Višković i Petriček: Privredna saradnja RS i Češke među prioritetima

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je danas ministra inostranih poslova Češke Tomaša Petričeka o opredjeljenju Vlade Republike Srpske za evropske integracije u skladu sa ustavno-pravnom pozicijom Republike Srpske i ustavnim uređenjem BiH.

Tokom sastanka u Istočnom Sarajevu, Višković je iznio stav o pitanju nedavno objavljenog mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, te istakao da u sadržaju dokumenta ima nepotpunih informacija i da su neke oblasti obrađene na nestručan način, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim, ekonomskim temama, s osvrtom na proces evropskih integracija u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa migrantskom krizom, te je istaknuto da je Češka izrazila spremnost da pruži podršku u prevazilaženju ovog problema u BiH, navodi se u saopštenju.

Zajednički je ocijenjeno da je uspostavljanje ekonomske i privredne saradnje među prioritetima i dobar preduslov za međusobno razumijevanje i uvažavanje.

Višković je zahvalio za podršku koju je pružila Ambasada Češke u BiH na uspostavljanju saradnje između Republike Srpske i Hradec Kralove oblasti, što je uokvireno i potpisanim memorandumom o saradnji, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić. 

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button