Banjaluka

Nastavljen remont, sanacija mreže i nabavka energenta

Banjalučko preduzeće “Eko toplane” nastavilo je nakon završetka sezone grijanja redovan remont, sanaciju i rekonstrukciju dijela distributivne mreže, te nabavku energenta.

Nakon vanrednog prekida remonta proizvodnih postrojenja i sanacije distributivne mreže zbog ponovnog pokretanja sistema za isporuku energije usljed niskih temperatura u aprilu i maju, “Eko toplane” su ponovo otpočele remont, sanaciju i rekonstrukciju mreže. 

“Za ovu namjenu biće izdvojeno više od milion KM iz vlastitih sredstava. Osim ulaganja u redovan remont proizvodnih postrojenja, planirana su i ulaganja u rekonstrukciju i sanaciju toplifikacione mreže”, saopšteno je iz “Eko toplana”. 

Do početka naredne sezone grijanja biće rekonstruisani prioritetni dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa. 

“Pojedine trase biće sanirane, dok će pojedini dijelovi biti u potpunosti zamijenjeni. Ulaganja će biti usmjerena i u građevinsku i mašinsku rekonstrukciju vrelovodnih šahtova. Plan investicija, između ostalog, podrazumijeva i automatizaciju i rekonstrukciju dijela toplotnih podstanica koja obuhvata zamjenu elektro ormara, dotrajalih armatura i postavljanje mjernih uređaja”, istakli su u “Eko toplanama”. 

Ovo preduzeće je u okviru priprema za narednu sezonu grijanja već krajem prošle sezone počelo nabavljati biomasu, a do sada je obezbijeđeno više od 20 odsto potrebnog energenta. 

“Eko toplane” su ove godine sezonu grijanja produžile u dva navrata zbog niskih temperatura. 

Sezona je produžena od 15. do 22. aprila, te od 13. do 18. maja zbog čega je prekinut započeti remont i pripreme za sanaciju i rekonstrukciju distributivne mreže. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!