Banjaluka

Popularizacija biciklizma: „Ultra“ trka od 1.000 kilometara

Uz podršku Grada Banje Luke, Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života”, realizovaće od 13. do 16. juna projekat pod nazivom  „B-HARD Ultra race&brevet“. Riječ je o izazovnoj turističko-sportskoj međunarodnoj biciklističkoj manifestaciji čiji je glavni zadatak promocija biciklističke rute u dužini od 1.036 km, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Banje Luke i služiti za upoznavanje prirodnih i istorijskih znamenitosti RS i BiH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

  • Ovo je prvi put da se ovaj tip vožnje organizuje na tako visokom nivou, sa jasno određenim ciljem promocije i kreiranja turističke ponude, a uz aktivnu podršku svih turističkih organizacija i zajednica na ruti. Manifestacija takođe sadrži i jednodnevnu vožnju od 258 km, kao i prvu organizovanu grupnu vožnju pripadnica ljepšeg pola u široj regiji, u dužini od 80 km – kažu u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnzu politiku.

U okviru “B-HARD”-a, učesnici imaju na raspolaganju samo 75 časova da izvezu rutu dužu od 1.000 kilometara, ali u okviru turističke ponude ista ruta će biti vožena sedam ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Takođe, “Centar za bolji kvalitet života” će u okviru projekta kreirati niz kraćih ruta i organizovanih vožnji, na distancama od 50 do 300 kilometara, kroz banjalučku i okolne regije.

Početak manifestacije “B-HARD” je planiran u četvrtak 13. juna,  u 7.00 časova iz Parka Petar Kočić, a završna ceremonija 16. juna u vijećnici Banskog dvora.

Više podataka o projektu i ruti možete pronaći na zvaničnom veb sajtu http://www.bhardultrarace.com.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!