Društvo

Presretači od sutra na putevima u Republici Srpskoj

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je u Banjaluci prisustvovao predstavljanju policijskih vozila sa ugrađenim uređajima za automatsko mjerenje brzine kretanja vozila – presretači, koji će od sutra kontrolisati vozače na putevima Republike Srpske.

Uređaji su nabavljeni s ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju, tj. sprečavanja i sankcionisanja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Loading...

Direktor Ćulum je rekao da uređaji imaju mogućnost da rade u različitim modovima. Presretači u stanju mirovanja mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, nakon čega se obrađuju podaci i šalju na adrese vozača ako su prekoračili dozvoljenu brzinu.

Presretači, takođe, mogu da rade u pokretu, tj. mjere brzinu kretanja svih vozila u odlasku i dolasku, te se naknadno obrađuju podaci i šalju na njihove adrese. Treći način je da radeu pokretu uz kontrolu policijskih službenika i tada se na licu mjesta sankcionišu vozači.

Uređaje za mjerenje brzine kretanja vozila nabavila je Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društva za osiguranje iz FBiH, a uređaji su ugrađeni u dva vozila škoda superB i hyundai i30 predstavljeni su danas u Banjaluci.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!