Društvo

Usvajanje zakona o podsticajima značajno za radnike

Poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko smatra da će usvajanje Prijedloga zakona o podsticajima u privredi biti značajno za radnike, jer je preduslov za povećanje plata.

“Zakon nije sistemski, ali će sigurno biti dobar za radnike, ali i poslodavce jer će radnici, povećanjem plate, biti dodatno motivisani”, rekao je Skoko u Narodnoj skupštini tokom rasprave o ovom zakonu.

Loading...

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić naveo je da su Srpskoj potrebni reformski zakoni, a ne, kako kaže, loši kao što je ponuđeni, jer njime ne mogu biti riješeni problemi u privredi.

“Potrebno je smanjiti poreze i doprinose što bi uticalo na povećanje plata, a ne usvajati zakone od kojih nećemo imati efekta. Neophodni su zakoni kojima će biti spriječen odlazak ljudi sa ovih prostora i čiji efekti bi bili da minimalna plata bude 800 KM”, rekao je Stanić.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević istakao je u završnoj riječi da povećanjam plata može biti obezbijeđen ostanak radnika, ali i povećana konurentost u privredi, što jeste cilj ovog zakonskog rješenja.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je o Prijedlog zakona o podsticajima u privredi – po hitnom postupku, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranje povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

Srna

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!