Društvo

Јukićeva najavila krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Ružica Јukić najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Muriza Memića jer je pokušao da je kriminalizuje.

Јukićeva je, u pisanoj izjavi novinarima, navela da će u krivičnoj prijavi tražiti da Muriz Memić dokaže njeno učešće u ometanju rada pravosuđa u vezi sa procesuiranjem tako teškog krivičnog djela – ubistva njegovog sina Dženana Memića.

Loading...

“Moraće da dokaže i kako sam uticala na iznenadnu promjenu odluke žalbenog vijeća. Da jesam, to bi bio teški kriminal, posebno ako je riječ o ovom slučaju”, naglasila je Јukićeva i dodala da će se krivična prijava odnositi na Memićev javni istup.

Ona je rekla da je Muriz Memić dodatno kriminalizuje kao osobu koja prikriva službene prijave u interesu Dalide Burzić, nekadašnjeg glavnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, koju on smatra vođom “grupe koja zataškava i šta sve ne radi protiv zakonitosti”.

Јukićeva navodi da će Memića uputiti u pravne posljedice prijave koju je najavio protiv nje za navodno skrivanje prijave koja se odnosi na Burzićevu.

Potpredsjednik VSTS se nada da je Memić svjestan pravnog formata “prijave” na koju se poziva, posebno načina na koji ju je pribavio, a koju je ona navodno zataškala, a bila je presudna da Burzićeva bude imenovana za sudiju Suda BiH.

Јukićeva je napomenula da zastrašujuće optužbe Muriza Memića, za nju kao nosioca pravosudne funkcije, imaju dodatnu težinu jer uznemiravaju javnost, huškaju protiv nje i kriminalizuju pravosuđe i dodala da je svaki zahtjev za njenu ostavku čini još uvjerenijom da ne smije podleći pritiscima.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!