Društvo

Đaci u Srpskoj uskoro počinju da uče kineski jezik

U školama u Republici Srpskoj ubuduće će se izučavati kineski jezik, odlučila je danas Vlada Srpske.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u Srpskoj i ovlastila ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Nataliju Trivić da potpiše sporazum o obezbjeđivanju nastavnika kineskog jezika sa Sjedištem Konfucijevih instituta u Pekingu. 

Sporazumom bi se Sjedište Konfucijevih instituta obavezalo da obezbijedi nastavnike kineskog jezika za Republiku Srpsku, s ciljem da podrži realizaciju fakultativne nastave kineskog jezika u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

S obzirom na to da postoje pozitivna iskustva iz škola u kojima je kineski jezik uveden kao fakultativna nastava i veliko interesovanje učenika za izučavanje kineskog jezika, Ministarstvo prosvjete i kulture je mišljenja da saradnju treba proširiti i omogućiti dolazak nastavnika kineskog jezika u Republiku Srpsku, navodi se u informaciji.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!