Društvo

Edukacija kadeta Policijske akademije o zaštiti prava romske populacije

Mreža žena Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – RS WPON u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i NVO „Romani Ćej“ iz Prnjavora, u okviru projekta „Dijalog za budućnost“, organizovala je u subotu, u hotelu Palas, u Banjaluci edukaciju kadeta Policijske akademije na temu „Suzbijanje diskriminacije nacionalnih manjina i kršenja prava romske djece“.

Teme navedene edukacije bile su romska istorija, tradicija i običaji, psihološki pristup žrtvama romske populacije kao ranjivoj kategoriji, pojam i posljedice predrasuda, specifičnosti krivičnih oblasti u kojima se Romi najčešće pojavljuju kao žrtve ili izvršioci, kao i unapređenje saradnje policije sa romskom zajednicom.

Loading...

Cilj navedenog projekta je da se kroz senzibilizaciju i podizanje svijesti policijskih službenika i građana lokalnih zajednica suzbija diskriminacija i podiže nivo lične bezbjednosti Roma i Romkinja sa naglaskom na zaštitu romske djece, koji se javljaju kao žrtve asocijalnih pojava i krivičnih djela, kao što su trgovina ljudima radi seksualne eksploatacije i prosjačenja.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!