Sport

Miladin i Darko kreirali najljepšu priču petog banjalučkog polumaratona

Za najljepšu priču petog banjalučkog polumaratona zadužen je Miladin Dragojević. Uprkos tome što je slijep, ovaj takmičar je uz pomoć najboljeg sportiste Republike Srpske Darka Savića, istrčao lični rekord i tako napravio poseban podvig.

Loading...

“Ja sam prezadovoljan. Nisam se nadao pošto sam trčao jedan polumaraton. Poslije svake trke sam sve bolji i nastaviću da se spremam”, rekao je Dragojević.

Njegov pomagač dodaje da je ovo bila velika čast.

“Kako je on zadovloljan tako sam i ja. Nadam se da ćemo nastaviti sarađivati, presrećan sam i ovo je naše novo prijateljstvo”, rekao je Savić.

Miladin ovdje ne staje i pred sebe je uzeo četiri mjeseca da se pripremi za maraton. Peto izdanje banjalučkog polumaratona bilo je srećno za Srđana Samardžija koji je bio najbrži ove godine. Trku je završio za sat, deset minuta i 36 sekundi. Kod žena je prva kroz cilj prošla Teodora Simović. Ona je 21 kilometar istrčala za sat, 18 minuta i 59 sekundi.

“Pobijediti na banjalučkom polumaratonu je jedan od mojih najvećih uspjeha. Vrijeme nas je poslužilo, nije bilo kiše, a nije bilo ni vruće kao prethodnih godina”, rekao je Samardžić. 

Organizatori su i ovaj put zadovoljni trkom. Peti polumaraton je donio neke promjene, pa nismo imali elitne trkače iz afričkih zemalja koji po pravilu dominiraju dugim prugama.

“Polumaraton je promocija Banjaluke, jer je ovo regionlani događaj i šalje lijepu sliku iz našeg  grada”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Ove godine polumaraton je bio u znaku žena, a podršku je kao društveno odgovorna kompanija pružio i Tropik.

“Iz naše kompanije dolaze 43 učesnika i to različizih gradova. Među njima imamo i 23 žene i nadamo se da će se trend rasta nastaviti”, rekla je portparol kompanije Tropik Aleksandra Marković.

Pobjednik trke na deset kilometara je Osman Junuzović, a najbrži u Nektar fun run trci bio je Rajko Todorović. Polumaraton je imao i humanitarni karakter, dio novca biće preusmjeren Udruženju samohranih roditelja Ponos, i udruženju građana Zdravo da ste.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!