Privreda

Dodik i predstavnici “Hemofarma” zadovoljni radom kompanije

BANJALUKA – Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa direktorom kompanije “Hemofarm” u Srbiji Ronaldom Zeligerom i direktorom banjalučkog “Hemofarma” Sašom Uroševićem.

Na sastanku je bilo riječi o radu Fabrike lijekova “Hemofarm” u Banjaluci.

Loading...

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u prvoj polovini ove godine zabilježen rast proizvodnje i potražnja lijekova proizvedenih u fabrici u Banjaluci.

Na sastanku je razgovarano o uspješnom nastavku rada “Hemofarma” u Republici Srpskoj, te konstatovano da treba raditi na edukaciji i osposobljavanju mladog kadra raznog profila, kako bi se mogli uključiti u rad fabrike u Banjaluci.

Sagovornici su istakli da su nova znanja i vještine dobra investicija za budućnost, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Fabrika lijekova “Hemofarm” u Banjaluci puštena je u rad 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna je od najsavremenijih u ovom dijelu Balkana. Od 2006. godine “Hemofarm” je član njemačke STADA grupe, jedne od najvećih proizvođača generičkih lijekova u Evropi.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!